Opleiden

De zorg- en welzijnssector biedt veel mogelijkheden. Via onderstaande onderwerpen kun je alle informatie vinden over het leren en werken in de sector; of je nu een geschikte opleiding zoekt, graag in de zorg wilt gaan werken of als je al werkzaam bent in de zorg.

Leren en werken

Als je graag wilt leren en ondertussen aan het werk gaat of blijft, dan zijn er opleidingen die deze combinatie mogelijk maken. Op het mbo heet dit een ‘Beroeps Begeleidende Leerweg’ (BBL) en op het hbo heet dit ‘duaal’. Zo doe je praktische ervaring op tijdens je werk. Op school krijg je theorie en begeleiding.

Lees meer
Leren en werken

Zorginspirator geeft je een blik op de toekomst!

Jij staat niet stil en de wereld om je heen ook niet. Je functie verandert. Zo worden internet, mobiele telefoon en apps steeds meer onderdeel van je werk. Ga je straks zorg geven via een beeldscherm? En werk je straks nog op dezelfde plek? En met dezelfde mensen? Kortom, ben jij klaar voor de toekomst? In Mijn Zorginspirator kun je je inspiratie omzetten in acties. Bijvoorbeeld in je Persoonlijke Ontwikkelingsplan (POP). Ook kun je hier je CV bijhouden en gebruik maken van de BIG-rekenhulp. Superhandig dus. Wil je met de Zorginsprirator aan de slag? Klik op de button. 

Naar de zorginspirator
Leren in de zorg

Zorg jij?

Wil je een keertje meelopen in een gehandicapten instelling of misschien een gastles van een verzorgende aanvragen voor jouw klas? Dat kan allemaal via ontdek de zorg.

ZORG JIJ?

Activiteiten

Diverse organisaties organiseren workshops en activiteiten. Een compleet overzicht vind je hier. Vanwege de corona crisis zijn er op dit moment geen activiteiten gepland.

Beroepen in de zorg

De beroepen in zorg en welzijn zijn heel uiteenlopend. Daarnaast bestaan er veel websites met de mogelijke beroepen en opleidingen in zorg en welzijn.

Bekijk beroepen
Links in de zorg

Opleiders in de regio

Er zijn in de regio Dordrecht en omgeving verschillende scholen met opleidingen in zorg en welzijn te vinden. Ga een keer kijken op een open dag of vraag een meeloop- of proefstudeerdag aan. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding. Klik hieronder op het logo van een opleider voor meer informatie.
Albeda College
Da Vinci College
Hoornbeeck College
ROC Midden Nederland
Zadkine
Hogeschool Rotterdam