Beroepen in de zorg

De beroepen in zorg en welzijn zijn heel uiteenlopend, binnen de diverse werkvelden zijn er veel mogelijkheden. Daarnaast bestaan er veel websites met de mogelijke beroepen en opleidingen in zorg en welzijn. 

youchooz.nl

Op de website youchooz.nl kun je informatie vinden over opleiding en beroepen in de zorg, welzijn en sport. Youchooz helpt jou bij het kiezen van de juiste opleiding of het juiste beroep binnen de sector Zorg en Welzijn. Je kunt er een test doen om te ontdekken wat er bij jou past. Je vindt er informatie over de verschillende zorgbranches, ook is er informatie te vinden over meer dan 400 (!) beroepen en opleidingen binnen de sector Zorg en Welzijn.


Specifieke informatie over functieprofielen, de arbeidsmarkt en salarisgegevens, je vindt het allemaal bij Youchooz! Ook kun je contact opnemen met mensen uit de praktijk. Studenten, medewerkers en docenten staan klaar om jouw vragen te beantwoorden.

youchooz.nl
Leren en werken

KiesMBO.nl

De website kiesmbo.nl geeft informatie over alle beroepen op mbo-niveau. Er zijn filmpjes en beroepsbeschrijvingen te vinden. Ook staat er informatie beschreven over de arbeidsmarkt; wat zijn de kansen op een stage of een baan. Door middel van korte vragenlijsten kun je ontdekken wat je droomberoep is. Wat past er het beste bij jou?


Voor docenten is er ook een toolkit beschikbaar die ingezet kan worden bij de loopbaanoriëntatie en –begeleiding. Deze toolkit bestaat uit diverse opdrachten en is vooral bedoeld om leerlingen inzicht te geven in de arbeidsmarkt behorend bij de diverse beroepen om zo een weloverwogen keuze te maken.


KiesMBO.nl
Leren in de zorg

Ontdek de zorg

Op ontdekdezorg.nl vind je veel verhalen van medewerkers in zorg en welzijn. Je kan hier verhalen lezen, filmpjes bekijken en afbeeldingen bekijken. 

Ontdekdezorg

FCB - Het mooiste werk van de wereld

De website hetmooistewerkvandewereld.nl geeft informatie over werken in de Jeugdzorg, Kinderopvang en Sociaal Werk. FCB heeft voor deze website tools en testen verzameld om als professional in kinderopvang, jeugdzorg of sociaal werk nog beter te functioneren en slim in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. 

FCB - Het mooiste werk van de wereld
Links in de zorg