hartslag

Beroepen in de zorg

Beroepen in de zorg

De beroepen in zorg en welzijn zijn heel uiteenlopend, binnen de diverse werkvelden zijn er veel mogelijkheden. Daarnaast bestaan er veel websites met de mogelijke beroepen en opleidingen in zorg en welzijn.

logo-block

youchooz.nl

Op de website youchooz.nl kun je informatie vinden over opleiding en beroepen in de zorg, welzijn en sport. Youchooz helpt jou bij het kiezen van de juiste opleiding of het juiste beroep binnen de sector Zorg en Welzijn. Je kunt er een test doen om te ontdekken wat er bij jou past. Je vindt er informatie over de verschillende zorgbranches, ook is er informatie te vinden over meer dan 400 (!) beroepen en opleidingen binnen de sector Zorg en Welzijn. Specifieke informatie over functieprofielen, de arbeidsmarkt en salarisgegevens, je vindt het allemaal bij Youchooz! Ook kun je contact opnemen met mensen uit de praktijk. Studenten, medewerkers en docenten staan klaar om jouw vragen te beantwoorden.

kiesmbo-kl

KiesMBO.nl

De website kiesmbo.nl geeft informatie over alle beroepen op mbo-niveau. Er zijn filmpjes en beroepsbeschrijvingen te vinden. Ook staat er informatie beschreven over de arbeidsmarkt; wat zijn de kansen op een stage of een baan. Door middel van korte vragenlijsten kun je ontdekken wat je droomberoep is. Wat past er het beste bij jou? Voor docenten is er ook een toolkit beschikbaar die ingezet kan worden bij de loopbaanoriëntatie en –begeleiding. Deze toolkit bestaat uit diverse opdrachten en is vooral bedoeld om leerlingen inzicht te geven in de arbeidsmarkt behorend bij de diverse beroepen om zo een weloverwogen keuze te maken.

zorginspirator

Zorginspirator

Een toekomst in de zorg? Ontdek jouw mogelijkheden! Op Zorginspirator vind je heel veel zorgfuncties, van a tot z beschreven. Je leert wat de functies inhouden, en welke kennis en vaardigheden worden gevraagd. Daarnaast vind je op Zorginspirator veel opleidingen, waarmee je je loopbaan kunt uitstippelen.