Leren in de zorg

Op deze pagina hebben we deze informatie voor je verzameld en kun je meer lezen over de diverse onderwijsvormen (BOL, BBL, voltijd, duaal) en over de aanbieders van deze opleidingen in de regio Zuid-Holland Zuid.

Opleidingen in de zorg

Een opleiding kiezen kan lastig zijn, vooral als er veel opleidingen bestaan in zorg en welzijn, op diverse niveaus. Nieuwsgierig welke opleidingen er zijn en welke jij kunt kiezen? 

Opleidingen in de zorg
Leren en werken

Onderwijsvormen

Er zijn verschillende vormen van onderwijs in de zorg mogelijk. Hieronder leggen wij je uit wat de mogelijkheden zijn. 

Naar onderwijsvormen
Leren in de zorg

Voor decanen en docenten

Wil je een keertje meelopen in een zorgorganisatie of misschien een gastles van een verzorgende aanvragen voor jouw klas? Dat kan allemaal via zorg jij?

ZORG JIJ?

Leren en werken

Als je graag wilt leren en ondertussen aan het werk gaat of blijft, dan zijn er opleidingen die deze combinatie mogelijk maken. Op het mbo heet dit een ‘Beroeps Begeleidende Leerweg’ (BBL) en op het hbo heet dit ‘duaal’. Zo doe je praktische ervaring op tijdens je werk. Op school krijg je theorie en begeleiding.

Leren en werken
Links in de zorg

Opleiders in de regio

Er zijn in de regio Dordrecht en omgeving verschillende scholen met opleidingen in zorg en welzijn te vinden. Ga een keer kijken op een open dag of vraag een meeloop- of proefstudeerdag aan. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding. Klik hieronder op het logo van een opleider voor meer informatie.