hands-2847508_1920

Contactpunt zorg

Extra handen voor de zorg

Regionaal contactpunt zorg en corona

Door de huidige corona crisis wordt er een groot beroep gedaan op alle medewerkers in de zorg. Op dit moment krijgen wij veel vragen van mensen die willen helpen in de zorg. Fantastisch om te merken dat zoveel mensen graag een bijdrage leveren in deze situatie! Op deze pagina informeren wij iedereen graag over de mogelijkheden.

extrahanden ZHZ

Helpen met ervaring en/of opleiding in de zorg?

Ben jij (oud)verpleegkundige, verzorgende of arts en wil jij helpen? Meld je dan aan. Je wordt dan opgenomen in de landelijke database. Het regionale contactpunt in jouw regio is de schakel tussen vraag en aanbod. Zij zullen waar nodig en mogelijk contact met je opnemen om jou te matchen aan een zorgorganisatie. Ook als jouw BIG-registratie als verpleegkundige na 1 januari 2018 is verlopen en je vaardigheid voldoende aanwezig is, kun je helpen. Het ministerie van VWS heeft de regels hiervoor tijdelijk versoepeld.

Ready2Help-ondersteuning-tijdens-coronacrisis

Helpen zonder ervaring en/of opleiding in de zorg?

Iedereen die kan en wil helpen is van harte welkom. Het regionaal contactpunt zorg zal zich in eerste instantie vooral richten op het matchen van zorgverleners en organisaties. Het Rode Kruis richt zich op dit moment op de landelijke coƶrdinatie van vrijwilligers die willen helpen via Ready2Help.

Andere vragen?

Ben jij je aan het oriƫnteren om te gaan werken in de zorg en wil je meer informatie? Veel informatie over leren en werken in de zorg kun je op deze site vinden. Ook is aanmelden voor een gratis loopbaangesprek via Sterk in je werk nog steeds mogelijk.
SiW_coaching_Socials (1)

Luisterend oor nodig?

Het zijn heftige tijden. Als professional in zorg en welzijn maak jij veel mee. Gevoelens van verdriet, machteloosheid, twijfel en boosheid doen zich op momenten voor. Kun jij wel een luisterend oor gebruiken? Een neutraal persoon met wie je over je werk kunt praten, over die ene dienst of situatie waar je steeds aan blijft denken. Wij bieden je die persoon met dat luisterend oor graag. Een grote groep van deskundige coaches staat voor je klaar. Bekijk in onderstaand schema waar jij terecht kan met jouw hulpvraag!

Werkgever in de zorg, hulp nodig?

Heeft jouw organisatie extra handen nodig? Wij inventariseren voor de regio Zuid-Holland Zuid welke vraag naar tijdelijke capaciteit er is. Leer hierover alles op onze corporate website.