mirjam_schiebaan-1152x1536

Even een vergrootglas op jezelf

Voordat ze meedeed aan Sterk in je werk dacht Mirjam Schiebaan (45) dat een loopbaancoach niets voor haar was. Dan moest je toch op zoek zijn naar ander werk? Nu weet ze wel beter. Na een wandeling in de Biesbosch met haar loopbaancoach kon Mirjam haar grenzen beter bewaken. Zodat ze haar werk met plezier kon blijven doen. “Ik kan dit echt aan iederéén aanraden,” vertelt Mirjam. “Ook als je gewoon lekker aan het werk bent. Het levert je altijd iets op, je kunt er altijd iets van leren.”


“Toen ik meedeed aan Sterk in je werk was ik niet op zoek naar een andere baan, want ik vind mijn werk ontzettend leuk,” zegt Mirjam. Toch liep ze tegen bepaalde dingen aan in haar werk, waar ze graag met iemand over wilde praten. “Ik wil er altijd voor iedereen zijn, maar vergeet mezelf daarbij een beetje.” Op aanraden van een collega kwam Mirjam bij Sterk in je werk terecht. Samen met haar coach ging ze aan de slag om haar grenzen te leren herkennen en vervolgens te bewaken.


Wandelen in de Biesbosch

Na drie gesprekken waarbij ze samen met haar coach wandelde in de Biesbosch, was het traject alweer klaar voor Mirjam. Ze kijkt met veel plezier terug op het traject. Wat Sterk in je werk haar heeft gebracht? “Ik bescherm mezelf nu beter. Ik doe kleine dingen nu anders en probeer meer te kijken wat bij mijn werk hoort, en wat niet. Dat helpt me enorm.”


Op een andere manier naar jezelf kijken

“Met Sterk in je werk leg je het vergrootglas even op jezelf,” zegt Mirjam over haar traject. “En het is heel praktisch. Zo kreeg ik na elk gesprek een verslag mee waar alles in stond. Ik kreeg ook opdrachten mee naar huis. Die zijn vrijblijvend, niets is verplicht. Eén opdracht paste bijvoorbeeld helemaal niet bij me, dus die sloeg ik over. Dat was helemaal prima. De beroepentest vond ik leerzaam. Ik vond het ook leuk om eens op een andere manier naar mezelf te kijken.”


Blinde vlekken

Voor wie Sterk in je werk geschikt is? “Voor iedereen,” zegt Mirjam. “Het zou voor iedereen goed zijn om gewoon eens iemand mee te laten kijken. Iedereen heeft wel blinde vlekken. Dan is het gewoon fijn als iemand anders daar een blik op werpt. Ik had van tevoren geen idee dat het ook voor mij geschikt was, maar heb nu veel duidelijkheid gekregen.”


Dit verhaal stond eerder op www.sterkinjewerk.nl.